Tehokoneet työntekoon

Tehokoneet työntekoon

Verkkosivujen tekeminen vaatii osaamista käyttäjältä ja se vaatii myös tehoa tietokoneelta. Monesti sivuja tehdessä joudutaan käsittelemään paljon kuvia ja tiedostoja sekä suurta määrää dataa tai visuaalista materiaalia. Tämä vaatii koneelta paljon ja jos haluaa, että työt sujuu mallikkaasti on panostettava oman koneen laatuun. Mitä kaikkea oman kannettavan täytyy pitää sisällään, jotta sen teho riittää kaikkeen mahdolliseen kuvien käsittelystä verkkosivujen pyörittämiseen. Olemme keränneet tärkeimmät asiat yhteen, jotta voit valita itsellesi parhaan koneen.

Kannettava tietonkone kulkee mukana joka paikkaa ja sitä voi hyödyntää kuvausmatkoilla ja silloin kun haluaa tehdä joustavasti töitä paikasta riippumatta. Aikaisemmin kannettavien tehot eivät riittäneen kuvankäsittelyyn mutta nykyiset läppärit on suunniteltu siten, että niissä tehoa riittää. Tämä ei kyllä päde jokaiseen läppäriin vaan pitää todellakin osata valita oikea malli. Toimivat mallit löytyy https://www.veikonkone.fi/ sivustolta.

Kannettavien tärkeät ominaisuudet voidaan jakaa muutamaan tärkeään ominaisuuteen: näyttöön, muistiin ja nopeaan kiintolevyyn. Näytön laatu takaa käyttäjälle hyvän värien toiston. joten silloin ei tarvitse lähteä arvailemaan, onko värit juuri sellaiset kuin haluaa. Kunnon laadukas näyttö on resoluutioltaan yli Full-HD resoluution. Näitä ovat 4k näytöt, jotka näyttävät korkeaa resoluutiota ja värit näyttävät pienimmätkin yksityiskohdat.

Muisti määrää sen, miten hyvä suorituskyky koneella on. Jos muistia ei ole riittävästi, ei kone valitettavasti jaksa esimerkiksi pyörittää kuvankäsittelyohjelmien ominaisuuksia ja erilaisia filttereitä. Kannettavien yleiset muistimäärät ovat 8GB, 16Gb tai 32GB ja näistä 16GB tai yli riittää hyvin pyörittämään kuvankäsittelyohjelmia.

Kannettavien kiintolevyissä kannattaa panostaa siihen, että se on sisäinen mahdollisimman nopea SSD-levy. Kovalevyn nopeuden lisäksi kannattaa varmistaa, että kiintolevyssä on riittävästi tilaa. Tila on tärkeää, koska kuvat vievät levyltä paljon tilaa ja sen takia kannattaa sitä varata ainakin 512GB tai enemmän.