Categories
Uncategorized

Varaa laadukas kuvauspaikka

Jos olet suunnittelemassa kuvauspäivää ja et ole vielä keksinyt, missä aiot järjestää kuvaukset tai sinulla puuttuu tilat kokonaan, kannattaa asiaa miettiä eri näkökohdista. Monilla kuvaajilla ei ole varsinaista studiota ja kuvia otetaan ulkona ja käydään tapahtumissa kuvaamassa. Monta kertaa kuvaajalle tulee tilauksia, jossa halutaan ottaa perhekuvia tai muita kuvia muualla kuin henkilöiden omassa kodissa. Silloin on tärkeää, että pystyy tarjoamaan paikan, jossa kuvaaminen onnistuu helposti.
Yksi hyvä vaihtoehto on hotelli. Hotellissa kuvauspäivän järjestäminen on mahdollista, kun vain suunnittelee sen etukäteen. On hyvä kerätä ja varata asiakkaita samalla kuvauspäivälle, jotta voi hyödyntää huonevarauksen koko päivän ajalta. Hotellihuonetta varatessa on tärkeä miettiä tiloja. Tavallinen hotellihuoneen on melko pieni ja sen takia on hyvä varata kuvaus päiväksi kunnon suuri hotellihuone tai sviitti. Sviitti on yleensä varustettu useilla huoneilla ja monesti Sviittien kalustus on huikean hienoa, joka sopii hyvin taustaksi erilaisiin kuviin. Muut teemat voi helposti järjestää paikan päällä.
Jos kyseessä on vaikka joulupotrettien kuvaus, voi paikan koristella valmiiksi kuvauksia varten. Samalla paikalle voi aamulla käydä asettelemassa valaistuksen ja muut tarvikkeet kuntoon. Ongelmaksi voi tulla hotellin laatu. Pienemmissä kaupungeissa ei hotelleissa ole välttämättä sviittiä mutta hotelli Helsinki tai vastaavassa suurkaupungissa, on varmasti riittävän isot hotellit tarjoamaan kunnollisen kuvauspaikan.
Mieti myös ajankohtaa, koska hotellien sesonkiajat voivat olla hyvin varattuja ja kalliita, tämän takia kuvauspäivä kannattaa suunnitella sesonkien ulkopuolelle. Monet hotellit ovat avuliaita ja asiaa voi tiedustella suoraan hotellista. Kuvauspäivälle voi myös suunnitella opastuksen hotellin vastaanottoon, jotka voivat ohajata asiakkaat suoraan oikeaan paikkaa, ilman että itse tarvitsee juosta ylös alas sviitin ja vastaanoton välillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *