Perunan valmistaminen mikroaaltouunissa
Peruna on arkiruokien kunkku, jota voi valmistaa lähes loputtomasti eri tavoilla. Perunoiden kypsentäminen mikrossa on helppoa: pilko perunat pieneen astiaan ja peitä astia mikrokuvulla. Kypsennä täydellä teholla noin viisi minuuttia. Tehokkaimmin perunat kypyvät, kun niitä on pieni määrä.

Uuniperuna on helppo valmistaa mikrossa. Pistä perunaan reikiä, kääri se talouspaperiin ja kypsennä kuvun alla noin 10 minuuttia. Kypsennykseen kuluva aika riippuu perunan koosta, joten tarkkaile tilannetta. Maku ei ole sama kuin uunissa kypsennetyssä uuniperunassa, mutta toimii kuitenkin hyvin esimerkiksi katkarapu- tai fetakastikkeen kanssa!

Kananmuna mikrossa
Mikroaaltouuni mahdollistaa myös uppomunien valmistuksen: mittaa kulhoon 3-4dl vettä ja kaksi ruokalusikallista etikkaa. Riko kaksi munaa veteen, peitä kannella tai leivinpaperilla ja lisää kupu päälle. Kypsennä noin minuutin ajan mikron tehosta riippuen. Tarjoile ripauksella suolaa esimerkiksi voileivän päällä.
Lihan valmistus mikroaaltouunin avulla
Tiesitkö, että mikrossa voi kypsentää myös kyljyksiä? Possunkyljyksille riittää kuuden minuutin mikrotusaika. Huomaa kuitenkin, että mikrossa ei synny herkullisen rapeaa paistopintaa. Pekonin valmistus mikrossa on myös helppoa, sillä silloin ei synny rasvaroiskeita. Asettele pekoniviipaleet kahden talouspaperiarkin väliin ja kypsennä kyvyn alla täydellä teholla noin kolme minuuttia.
