Categories
Uncategorized

Ylläpidä asiakassuhteita myös kesällä

Kesä on usein aikaa, jolloin b2b-toiminta hiljenee ja toimistot siirtyvät kesäloma-moodiin. Ei silti kannata kokonaan passivoitua yhteydenpidon suhteen, sillä asiakassuhteita kannattaa ylläpitää myös kesällä. Kun loppukesästä yhteydenpito taas aktivoituu, on helppo jatkaa siitä mihin jäätiin.

Yksi helpoimmista tavoista on muistaa asiakasyritystä kortilla tai viestillä. Personoitu kortti tai viesti on aina mukava vastaanottaa eikä vaadi reagointia kiireisen arjen keskellä. Asiakasta voi muistaa samalla pienellä lahjalla, esimerkiksi suklaalevyllä tai kesäisellä kukkalähetyksellä. Jos asiakas on sinulle erityisen tärkeä, voit muistaa isommallakin lahjalla. Miten olisi laadukkaat iittala kuohuviinilasit ja pullo kuohuvaa? Iittalan tuotteita löytyy laaja ja kattavvalikoima kitchentime verkkokaupasta.

Jos haluat todella panostaa b2b-suhteen ylläpitoon, voi olla paikallaan järjestää kesäjuhlat! Koristele toimisto tai muu juhlapaikka kesäjuhlia varten ja kutsu koolle tärkeimmät asiakkaasi, joiden kanssa haluat nostaa maljan onnistuneen kevään kunniaksi ja vaihtaa kuulumisia myös työn ulkopuolella. Juhlat ovat hyvä paikka tavata vihdoin kasvokkain asiakasyrityksen myyntitiimi tai toimari, kenen kanssa olet aiemmin tehnyt yhteistyötä vain sähköpostitse tai puhelimitse.

Juhlien järjestämisessä voi käyttää pitopalvelua ja priorisoida oman ajankäyttönsä. Myös ravintolan kabinetin vuokraaminen voi olla kannattavaa, mikäli toimisto ei ole sopiva juhlakäyttöön. Ravintolassa myös kaikki osallistujat ovat niin kutsutusti vieraalla maalla, joten pohja avoimelle keskustelulle on vakaa. Ota huomioon osallistujien allergiat ja erikoisruokavaliot, jotta saat järjestettyä kaikille miellyttävät juhlat. Muista myös alkoholiton vaihtoehto, mikäli tarjoilet juhlissa alkoholia.

Asiakassuhteiden ylläpito siis kannattaa myös kesällä, jotta jätät hyvän muiston tärkeimpien yhteistyökumppaneidesi mieliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *