Categories
Uncategorized

Kannattaako ostaa nettisivut valmiina?

Kaikilla ei ole välttämättä osaamista tai motivaatiota tehdä omia nettisivuja omalle yritykselleen. Tämä voi olla myös tietoinen valinta, koska oma liiketoiminta keskittyy täysin toiseen asiaan ja silloin ei halua haaskata aikaa nettisivujen tekemiseen. Vaikka nettisivujen tekeminen ei ole vaikeaa on hyvä tietää mitä nettisivut maksaa, jos ne hankkii valmiiksi tehtyinä. Tämä on sama kuin leikkuulauta, se on helppo tehdä mutta kannattaako se?

Nettisivujen hinnat voivat vaihdella hyvinkin paljon. Riippuen tarpeesta ja visuaalisesta ilmeestä, sivut voivat maksaa 50 eurosta 10000 euroon. Tämä haitari on todella laaja ja sen takia on hyvä ymmärtää, mikä tässä oikein maksaa.

Hinta syntyy todellakin nettisivujen sisällön tarpeesta. Jos oman yrityksen nettisivut on tarkoitettu pelkästää tuomaan yrityksen yhteystiedot näkyville, ei niistä joudu kovinkaa paljoa maksamaan. Jos yritys haluaa markkinoida jotain tuotetta ja menestyä markkinoilla voi nettisivuihinkin joutua panostamaan. Nettisivujen hinta on kuitenkin suhteellista ja kalliit sivut eivät kuitenkaan ole kovin kalliit, jos niillä myytävä tuote tuottaa esimerkiksi tuhatkertaisesti rahat takaisin. On siis hyvä ymmärtää, että huonot sivut ovat kalliit ja hyvät sivut ovat halvat.

Tämän takia myös yrityksen perussivut voi olla parempi tehdä hyvin ja sijoittaa niihin enemmän. Tämä tuo luultavasti yritykselle enemmän asiakkaita ja helppokäyttöiset sivut varmasti lisää asiakkaita nopeasti. Sivuilla kannattaa panostaa ulkoasuun, käytettävyyteen ja monipuolisuuteen. Monesti hyvin toimivat sivut, joissa on hyvä varausjärjestelmä tai helposti tilattava tuote tuo paljon enemmän tuloja kuin sivut, joissa ei ole mitää älyä takana. Kannattaa siis miettiä tarkkaan, mitä nettisivuilta haluaa ja panostaa niiden suunnitteluun alusta alkaen. Sijoittamista ja alkuinvestointia ei myöskään kannata pelätä, koska hyvät sivut maksavat itsensä takaisin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *