Categories
Uncategorized

5 vinkkiä sosiaalisen median hyödyntämiseen pienyrittäjille

Sosiaalinen media on ehdottomasti yksi tärkeimmistä työkaluista, joka jokaisen yrittäjän tulisi hallita. Se on paikka, jossa olet yhteydessä asiakkaisiin, myyt tuotteita ja löydät oman markkinarakosi. Tässä artikkelissa annamme viisi parasta vinkkiä siihen, kuinka hyödynnät sosiaalista mediaa pienyrityksesi tarpeisiin.

1. Valitse alustasi

Kun olet ottamassa haltuun sosiaalista mediaa sinun on hyvä miettiä, mitä alustoja haluat käyttää. Instagramin, Facebookin ja Twitterin lisäksi on olemassa monia muita alustoja, jotka kaikki vastaavat erilaisiin tarpeisiin. Jos esimerkiksi olet ravintola-alan yrittäjä, joka haluaa jakaa hyvänmielen kuvia herkullisista ruoka-annoksista, kannattaa tekstipainotteisin Twitterin sijaan ottaa haltuun Instagram, jossa fokus on kuvien jakamisessa.

2. Laadi strategia

Kun olet valinnut oman alustasi, luo strategia, jonka avulla toteutat suunnitelmallista markkinointia. Strategian avulla määrität tarkasti sen, millaista sisältöä jaat, kuinka usein ja millä alustoilla. Strategia auttaa sinua myös kasvattamaan sellaista seuraajajoukkoa, joka on kiinnostunut tuotteestasi tai palvelustasi.

3. Postaa säännöllisesti

Sinun ei tarvitse postata säännöllisesti, mutta pyri tuottamaan sisältöä vähintään kerran viikossa. Sopiva postaustahti aloittelevalle sosiaalisen median käyttäjälle on kaksi kertaa viikossa. Mitä useammin postaat, sitä enemmän algoritmit tukevat ja nostavat sisältöäsi näkyville ja useampi silmäpari näkee postauksesi.

4. Ole läsnä.

Somessa kannattaa olla aktiivinen. Yleinen vitsi on, että yritykset kyllä ovat somessa, mutta päivittävät sinne vain jouluntoivotukset ja kesäaukioloajat. Pidä sometilisi ajan tasalla ja kommentoi ajankohtaisia asioita. Jos tuntuu, ettei tälle löydy aikaa, voit palkata ulkopuolisen some-managerin hoitamaan sosiaalista mediaa.


5. Käytä hashtageja harkiten

Hashtagien käytöstä on paljon mielipiteitä. Yleisin kuitenkin on, että niitä tulee käyttää – kohtuudella. Tee tutkimusta oman alasi tärkeimmistä hakusanoista ja keskity käyttämään niitä.