Categories
Uncategorized

Etätoimisto kuntoon

Etätoimisto kuntoon

Kun työskentelet it-alalla, on mahdollista, että et koskaan tapaa asiakkaita kasvokkain. Silloin on hyvin mahdollista, että et tarvitse lainkaan toimistoa – voit siis tehdä töitä kotoa käsin. Tämä antaa monessa suhteessa vapauksia omaan työntekoon ja olemiseen. Voit päättää oman työtahtisi, työvaatteesi ja sen, millaisessa ympäristössä haluat töitä tehdä. Näitä valintoja ei kannata jättää miettimättä, sillä työympäristösi ja fiiliksesi vaikuttaa ratkaisevasti työmotivaatioosi.

Kotona kannattaa ottaa ilo irti siitä, että voit itse valita sinulle parhaan työpisteen sijainnin. Luonnonvalo on monelle innostava elementti. Jos luonnonvaloa ei ole saatavilla, voit hankkia kirkasvalolampun, joka muistuttaa auringonvaloa. Työegonomia on myös tärkeää: valitse omalle ruumiinrakenteellesi sopiva työtuoli ja -pöytä. Jos kaipaat vaihtelua työasentoon, voit hankkia sähköpöydän. Sähköpöytä mahdollistaa sen, että voit vaihtaa pöydän korkeutta ja työskennellä välillä myös seisten, mikä parantaa verenkiertoa ja antaa vaihtelua päiviin. Kannattaa myös hankkia toimistoon mukava sohva, jossa voit silloin tällöin rentoutua työpäivän keskellä.

Toiset tarvitsevat työskentelyn taustalle täyden hiljaisuuden, toisia työhön motivoi menevä musiikki. Jos hiljaisuus on se, mitä omaan työhösi uppoutuminen vaatii, kannattaa harkita vastamelukuulokkeet, jotka blokkaavat ulkoa kuuluvat äänet ja hiljentävät huoneen kuin huoneen. Taustameteliä kaipaavan kannattaa toisinaan hankkiutua kahvilaan tai kirjastoon työskentelemään. Jos et voi lähteä kotoa, löytyy YouTubesta paljon coffee shop ambient -videoita, joita kuuntelemalla voi päästä oikeaan tunnelmaan helposti.

Toimivan toimiston rakentaminen kotiin onnistu helposti, mutta sitä varten kannattaa nähdä hieman vaivaa ja miettiä, millainen toimisto palvelee juuri sinun tarpeitasi ja sinulle parhaita työtapoja. Kannattaakin kokeilla rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja – ratkaisuja on yhtä monta kuin kotitoimistojakin!