Categories
Uncategorized

Miksi verkkosivujesi nopeudella on väliä

Miksi verkkosivujesi nopeudella on väliä

Sivunopeus on ollut sijoitustekijä Googlessa jo parin vuoden ajan. Lisäksi sen merkitys sivustosi SERP-paikoille kasvaa vuosittain vain korkeammalle.

Se, mikä alkoi pelkästään toisena mittarina sen määrittämiseksi, kuinka nopeasti henkilö näkee pyytämänsä sisällön, on muuttunut massiiviseksi indikaattoriksi sivuston yleisestä käyttökokemuksesta. Nopeammin latautuvat sivut toimittavat sisältöä nopeammin ja tyydyttävät käyttäjän tarpeet paremmin.

Mikä on sivun nopeus?

Sivunopeus määritellään ajanjaksoksi, joka kuluu jonkun sivun kaiken sisällön näyttämiseen, tai ajanjaksona, jonka selain käyttää verkkopalvelin ensimmäisen tavun vastaanottamiseen.
Vähemmän teknisesti sanottuna sivunopeus siis kertoo kuinka kauan kestää, kun selain vastaanottaa ensimmäisen tietojoukon palvelimelta. Jokainen sivuelementti, sen HTML-koodi ja CSS, jotka tyylittävät sivuelementit, erilaiset JavaScript-tiedostot, kuvat, videot ja muu multimedia ja monet muut asiat vaikuttavat sivun nopeuteen. Itse asiassa kaikki asiat aina elementin koosta (mitattuna kilotavuina) ja palvelimen nopeudesta, jolla niitä isännöidään, vaikuttavat sivun nopeuteen.

Sivunopeus mitataan tietokoneella ja mobiililaitteella erikseen. Tämä johtuu teknologian eroista näiden kahden välillä ja siitä, että ne johtavat erilaisiin kokemuksiin työpöytä ja mobiilikäyttäjille.

Miksi sivun nopeudella on väliä?

Sivunopeus on tärkeä käyttäjille, koska nopeammat sivut ovat tehokkaampia ja tarjoavat paljon paremman käyttökokemuksen sivulla. Erään viimeaikaisen tutkimuksen mukaan, jos sivun lataaminen kestää yli 3 sekuntia, yli neljännes käyttäjistä lähtee sivulta pois.

Myös mobiilikäyttäjät vaativat sivustoilta nopeutta. Samassa tutkimuksessa 73 % käyttäjistä ilmoitti poistuvansa verkkosivustolta, joka latautui liian hitaasti. Sivunopeus vaikuttaa myös tulosprosenttiin. Esimerkiksi Chloes verkkokauppa, (jonka tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa hiustenpidennykset) on huomannut, että sivunopeuden kasvun myötä he ovat saaneet
paljon enemmän maksavia asiakkaita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *